zvv Dionysos - FC Julius 0-5

10-02-2020

10 februari 2020. Een verwarmde sporthal op een gure koude maandagavond met, op papier, een tegenstander die te kloppen zou moeten zijn voor FCJ. 

Beeldvorming van de eerste periode in de wedstrijd zag er echter anders uit. Veel foutieve passes, slordigheden en grote ruimtes tussen de linies brachten FC Julius lastig aan het voetballen. Het waren individuele acties van Samba Rob en Justin de Hengst die het verschil maakten waardoor de Oranje Leeuwen toch met een voorsprong de rust in gingen. 

De tweede helft ploeterde hetzelfde voort als de eerste helft. Zelfs de vlagger van de ploeg in het oranje zwart besloot zich meer met zijn smartphone bezig te houden. Snapchat Filters werden rijkelijk gebruikt. FC Julius had het bij vlagen moeilijk de bal naar dezelfde kleur te spelen. Uiteindelijk komt kwaliteit toch bovendrijven zo blijkt. Ondanks een moeizame wedstrijd werd een legio aan kansen gecreëerd. Goals van Robby, Justin en Tom zorgden voor een afgetekende eindstand van 0-5.

FC Julius neemt de koppositie over met twee punten voorsprong. Nummer twee op de ranglijst FC Zeker heeft weliswaar nog een wedstrijd tegoed.