Stram & Stroef - FC Julius 1-5

28-10-2019

Een afgekeurde goal wegens een duwfout stond symbool voor het lastige begin van FC Julius tegen de hekkensluiter. Ondanks veel balbezit werd het doel van de tegenstander nauwelijks gevonden. Uiteindelijk danst Jeffrey met de bal aan zijn voet van de linkerkant van het veld naar binnen om een nauwkeurig schot in de linkerhaak te trappen, 0-1. Veel beter wordt het niet de eerste helft, in tegendeel. Na geschutter in de defensie schiet de thuisploeg nog voor rust de 1-1 tegen de touwen. Ruststand 1-1.

In de rust pept de ploeg zich op en schiet fenomenaal uit de startblokken bij aanvang van de tweede helft. Onder aanvoer van het technisch vernuft van Justin en het afjagen van Mitchell schiet Willem na 45 seconden de 1-2 in de linkerhoek. Niet veel later wordt Willem met een steekpass van Serginio nogmaals aan het werk gezet. Vanaf de rechterkant sleept hij de bal van buiten naar binnen en schiet de bal in het doel.

De thuisploeg kijkt tegen een 1-3 achterstand aan en besluit hoog pressie te spelen met een voetballende keeper. Het mocht niet baten. Na een sluwe actie steelt Serginio op eigen helft de bal voor de voeten van de keeper weg en activeert zijn raketschoeisel om in de 6e versnelling de bal aan de andere kant van het veld in het mandje te leggen, 1-4. Jeffrey geeft met een sleep en een panna een goed uitgespeelde counter vorm en stelt Willem in stelling om voor de 1-5 eindstand te tekenen en daarmee zijn hattrick voltooien. 

Een prima overwinning waarmee FC Julius de koppositie stevig in handen neemt.