FC Julius - Room Experience 4-1 (tweede bekerronde)

13-01-2020

De winterse transfercarrousel draaide weer op volle toeren. Voor FC Julius allerminst ongunstig. In de tweede ronde van het bekertoernooi maakte B. Zwennicker, een gevestigde naam binnen het Eindhovense amateurvoetbal, zijn opwachting aan de zijlijn als coach van FC Julius. Onder de lat, bij afwezigheid van Bart, maakte oude bekende Bram Waterschoot zijn opwachting.  

FCJ trad aan tegen de één klasse hoger spelende mannen van Room Experience uit Geldrop. En niet onverdienstelijk. Na een aftastend begin was het, Serginio alias Trey Songs, die de Zwart-Oranjes naar een 1-0 voorsprong knalde. FC Julius controleerde grote delen van de eerste helft met een aantal 1-op-1 kansen als gevolg. Wie de wet van Murphey kent weet dat je je kansen moet benutten. Via een gekraakt schot en een carambole via enkele teentoppen, viel de bal voor de voeten van de aanvaller van Room Experience. En zo lag toch de 1-1 in het mandje. Ruststand 1-1.

Tijdens de rust deed de coach van FC Julius waarvoor hij is aangesteld en voerde direct een aantal tactische wijzigingen door. FC Julius nam het heft nog steviger in handen, wat heet; na een gespannen begin van de tweede helft was het Jeffrey Badloe die met de 2-1 het ijs brak. Niet veel later kreeg Justin de bal voor zijn voeten en verschalkte de keeper met een prachtige lob, 3-1. Serginio had het heel de wedstrijd al op zijn heupen met enkele krachtige versnellingen. Hij bekroonde zijn wedstrijd door voor het slotakkoord te tekenen met zijn tweede goal én de 4-1 eindstand.

FC Julius bekert verder! Next stop -> Kwartfinale.