FC Julius - De Kleyn Schilderwerken 3-1 (kwartfinale beker)

17-02-2020

Het eerste fluitsignaal klinkt, het begin van een spannende bekerwedstrijd. FC Julius tegen De Kleyn begon gecontroleerd. 

Bij afwezigheid van Bart keepte Rohan de Octopoes. En met verve.. 

Beide partijen hadden zichtbaar last van spanning op de benen. Na periodes van balbezit over en weer schiet de spits van De Kleyn hun ploeg uit het niets op een 0-1 voorsprong. Het brak de ban. Een moment later kwam Serginio het veld in en zette direct de toon met enkele acties. Niet veel later schoot hij vanaf links de bal tegen de touwen; 1-1. De spanning bouwde zich op door overtredingen over en weer. Het bracht de scheidsrechter aan het wankelen, wat heet. Op het oog een lichte overtreding werd bestraft met een groene kaart; 2 minuten zitten voor Jeffrey.

Als spartanen verdedigde FC Julius het doel en overleefde de 2 minuten, ruststand; 1-1.

Fluitsignaal tweede helft; 

FC Julius neemt het heft in handen en bepaalde het tempo van de wedstrijd. Veel overtredingen en dwalingen van de arbiter bedrukte de sfeer als een deken over de wedstrijd. Rohan pakte een aantal knappe ballen op afstand-schoten.  FC Julius voetbalde zich uiteindelijk een weg naar het doel. Serginio nam wederom het voortouw door de keeper van de tegenstander te verschalken, 2-1. Niet veel later werd dezelfde Serginio van achteren getrapt, geel voor De Kleyn; 5 minuten toekijken voor de aanvaller. Jeffrey zette kort daarna een actie in vanaf rechts en wist met een knap hard schot de eindstand op het bord te zetten; 3-1!

FC Julius door naar de halve finale!